Meidän tytölle leipomisessa on aikamoisia rajoituksia, jauhoista käytetään riisijauhoja yms. Pahin ongelma on, ettei neiti oikein siedä tavallisia rasvoja eli monien allergikkojen suosima laktoositon keiju ei sovi sekään meidän pöytään. Camelina-öljy oli pitkään ainoa, mitä pystyi käyttämään, nykyään pienet määrät auringonkukkaöljyä, mietoa oliiviöljyä ja kookosrasvaa menevät.

 

1 dl vettä kädenlämpöisenä

10g hiivaa

½ dl sokeria

himppu kardemummaa

0,5 tl psylliuminkuorta jauheena

½ dl tav. riisijauhoja (esim. risenta)

n. 1,25 dl tummia täysjyväriisijauhoja (esim. viljatuote)

1-2 rkl sopivaa öljyä

väriraesokeria

Liota hiiva lämpimään veteen, lisää sokeri ja kardemumma (halutessasi myös ripaus suolaa). Sekoita psyllium ja vaaleat riisijauhot ja sekoita taikinaan. Lisää vähitellen sekoittaen tummat riisijauhot, kunnes seos tuntuu puuromaiselta. Anna seistä 5-10min. Lisää öljy ja vatkaa vatkaimella 2-3 min. (Toinen vaihtoehto on tehdä monitoimikoneessa). Kaada öljytilkalla voideltuun pieneen foliovuokaan, anna kohota hyvin (n.30min). Ripottele päälle väriraesokeria. Paista 200 C n.15min.